Etusivu / Materiaalipankki

MATERIAALIPANKKI

Olemme koonneet tälle sivulle työkaluja ja aineistoa, joiden tekemisessä Nuoret ja työelämä -toiminta ja Nuoret vaikuttajat ovat olleet tavalla tai toisella mukana. Tutustu ja hyödynnä vapaasti!

Opas esteettömän ja saavutettavan tapahtuman järjestämiseen

Hybriditapahtumien aika on tullut jäädäkseen, mikä luo haasteita tapahtumien suunnitteluun. Minkälaisia asioita on hyvä ottaa huomioon jo ennen tapahtumaa? Kuinka varmistaa kaikkien osallistujien viihtyvyys tapahtuman aikana? Entä mitä tulisi vielä muistaa tapahtuman jälkeen esimerkiksi palautteenannon helpottamiseksi? Ota haltuun parhaat vinkit kätevästä oppaasta, juuri sinun tarpeisiisi!

Kesätyöopas nuorille (video)

Mitä kannattaa ottaa huomion, mitä muistaa ja mitä välttää? Kesätyöt sujuvat mukavammin, kun hallitset työelämän pelisäännöt. Kesätyöopas koostuu viidestä lyhyestä videosta, joiden aiheita ovat perehdytys, poissaolot, työajat, työhyvinvointi sekä työtehtäviin keskittyminen.

Tervetuloa töihin? Työllisyyskyselyn loppuraportti (PDF)

Kysyimme vammaisilta, pitkäaikaissairailta ja neurokirjon nuorilta ja nuorilta aikuisilta, millaisia kokemuksia heillä oli työnhausta ja työllistymisestä. Kokemukset vaihtelivat laidasta laitaan, mutta selväksi tuli, että muutosta kaivataan sekä rakenteisiin että ajattelutapoihin.

Eka duuni! -opas

Tunnetko omat vahvuutesi työntekijänä? Tuntuuko, ettei työkokemus riitä? Kaipaatko neuvoja työnhakuun? Vakuuttavan CV:n ja työhakemuksen voi tehdä monella tavalla. Tutustu oppaan materiaaleihin, valitse oma tyylisi ja tuo parhaat puolesi esiin uskottavasti ja persoonallisesti. Näillä ohjeilla onnistut!

Etäkesätyömalli työnantajille

Etäkesätyön malli on suunniteltu erityisesti kesäseteliä ja Tutustu työelämään ja tienaa -mallia käyttävien nuorten työllistämiseksi.

An employer’s guide to remote summer work

The remote work model is particularly designed for employing young persons who are using a summer job voucher or are working on the Earn as you learn traineeship programme contract.

Monimuotoisesta rekrytoinnista innovaatioita työelämään (video)

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa palkkasi vuonna 2022 tuhat kesätyöntekijää. Heistä sata oli erityistä tukea tarvitsevia nuoria, joista 30 tarvitsi työssään vahvaa erityistä tukea. Näiden nuorten avuksi palkattiin viisi opettajaksi, erityisopettajaksi tai ohjaajaksi opiskelevaa avustajaa. Henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen kertoo, miksi kokeilu kannatti.

Monimuotoista työelämää inklusiivisen kesärekrytoinnin kautta (video)

Työeläkeyhtiö Varma kaipasi taitavia kesätyöntekijöitä. Osaamisprofiililtaan sopiva Selinä löytyi monimuotoisen rekrytoinnin avulla. Tutustu Selinän kokemuksiin koulutukseen vastaavasta kesätyöstä.

Normipäivä-pakopeli nuorille ja nuorten kanssa työskenteleville

Vaikuttajanuoret suunnittelivat pakopelin, jonka avulla pelaaja pääsee kokemaan, miten mutkikasta ja esteellistä julkisessa ympäristössä ja eri palveluiden verkostossa sompailu voi monille nuorille olla. Peliä voi pelata yksin tai ryhmässä, alusta loppuun tai osa kerrallaan. Siihen voi tilata myös pelinohjaajan maksuttoman vinkkilistan.

Esite työn muotoilun Ratko-mallista

Ratko on Vamlasissa kehitetty työnmuotoilun menetelmä, jota Nuoret ja työelämä käyttää yhteiskehittämisen työkaluna yritysten ja muiden työnantajien kanssa.

Ladattavat logot

Sähköiseen käyttöön .png ja .jpeg.
Painokäyttöön .pdf ja .eps.

.png 500 × 169 px
.jpg 500 × 168 px
.png 640 × 215 px
.jpg 640 × 216 px
Scroll to Top