Etusivu / Kenelle / Nuoret

NUORILLE

Kehitämme työkaluja, jotka helpottavat työn hakemista ja työyhteisöön asettumista. Materiaalipankista löytyvät esimerkiksi Luova CV sekä kesätöitä aloitteleville tarkoitetut opasvideot.

Järjestämme koulutuksia nuorten toiveiden mukaisesti. Tähän mennessä ammattilaiset ovat kouluttaneet nuoria someviestinnässä ja antaneet henkilökohtaista ohjausta blogitekstien kirjoittamisessa. 

Kannustamme nuoria puhumaan, kirjoittamaan ja julkaisemaan sekä Vamlasin omissa kanavissa että muilla vaikuttamisen foorumeilla.

Teemme työtä yhdessä nuorten kanssa. Nuorilla on monialaista osaamista ja asiantuntijuutta työelämästä, opiskelusta, yrittäjänä toimisesta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Yhdessä saamme kaikkien osaamisesta tehot irti!

NUORET VAIKUTTAJAT

Vamlasin Nuorissa vaikuttajissa pääset verkostoitumaan, oppimaan, ottamaan kantaa ja vaikuttamaan sinulle tärkeisiin asioihin yhdessä muiden kokemusvaikuttajien kanssa. Ryhmän ikähaarukka on noin 18–30 vuotta.

Viestimme monipuolisesti yhdenvertaisuuden ja monimuotoisuuden teemoista. Vierailemme webinaareissa, livetilaisuuksissa ja oppilaitoksissa. Toteutamme Instagram-kampanjoita. Koulutamme ja osallistumme työelämän monimuotoisuuteen ja yhdenvertaisuuteen liittyviin koulutuksiin. Kirjoitamme blogeja ja artikkeleita.

Kehitämme myös uusia toiminnan ja vaikuttamisen tapoja. Esimerkkejä näistä ovat uunituore Discord-serveri Nuorten vaikuttajien viestintään ja omaksi materiaalipankiksi sekä vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja neuromonimuotoisten nuorten arjesta kertova pakopeli. Linkki peliin ja muihin aikaansaannoksiimme löytyy Materiaalipankista.

Tiukan asian lisäksi viihdytään, vaihdetaan ajatuksia ja kannustetaan muita arjessa, opinnoissa, työnhaussa ja henkilökohtaisessa vaikuttamistyössä – usein Teamsin välityksellä, mutta toisinaan myös kasvotusten.

Tervetuloa mukaan vaikuttamaan ja verkostoitumaan!

”Vaikuttajanuorena olen päässyt kertomaan esimerkiksi työnantajille, miten erilaisista taustoista tulevia nuoria voidaan ottaa huomioon. Olen osallistunut myös projekteihin, joiden avulla on jaettu tietoa ja vähennetty ennakkoluuloja. Lisäksi olen saanut vertaistukea muilta nuorilta työhön ja opiskeluun liittyvissä asioissa. Nuorissa vaikuttajissa on mahdollisuus tehdä ja oppia monenlaista instakampanjoista ja blogien kirjoittamisesta webinaariesiintymisiin. Yhdessä tekeminen on mukavaa, ja monipuolinen tekeminen auttaa löytämään omat kiinnostuksen kohteet. Tervetuloa tutustumaan ja osallistumaan!”

Kiinnostuitko?

Kysy lisää ja lähde mukaan Nuorten vaikuttajien toimintaan!

Tutustu myös näihin:

Nuoret vaikuttajat vauhdissa (Vamlas.fi)
Vaikuttajanuoret kertovat, miksi ovat lähteneet mukaan ryhmän toimintaan ja mikä ryhmän merkitys on heille ollut.

Nuoret vaikuttajat Instagramissa
Nuorilta nuorille yli diagnoosirajojen. Tietoa, kyselyitä, vaikuttamista, vertaistukea ja inspiraatiota.

Yrittäjänä palveluviidakossa
Merkonomi ja seksuaalikasvattaja Samu Niemeläinen kouluttaa, konsultoi ja käy puhumassa erilaisille yleisöille. Liikkuva työ ja epäsäännölliset työajat ovat toiminimiyrittäjän arkea, mutta palvelujärjestelmä ei välttämättä normista poikkeaviin tarpeisiin taivu.

Onks välii? -podcast

Nuoret pohtivat, miten EU:n vammaisstrategia edistää vammaisten ihmisten oikeuksia ja osallisuutta yhteiskunnassa. Podcastin litteraatit löytyvät täältä.

Inspiraatio, ruma roisto, medikaalinen tragedia? – Irti elokuvamaailman virttyneistä vammaiskliseistä
Vamlasin Peppi Santaniemi keskusteli 24.8.2023 vammaisuuden representaatiosta elokuvahistoriassa Jaana Tiirin, Pinja Eskolan ja Sanni Myllyahon kanssa. Paneelikeskustelu järjestettiin Espoo Ciné -festivaalilla Code of the Freaks (2020) –dokumentin jälkipuintina. Panelistit toivoivat enemmän vammaisia ammattilaisia sekä kameran taakse että eteen; elokuviin taas rosoisempia henkilöhahmoja, teinirakkautta, kaveriporukoita, vanhemmuutta, vammaista iloa ja toimijuutta.  

Pelilautana työelämä
Työelämä on persoonapeliä, jossa jokainen voittaa, kun avoin kommunikaatio ja yhteistyö ovat avainasemassa. Huumori ja rauhallisuus ovat omat vahvuuteni, ja työelämä on muuttunut arjen osaksi tuoden tunnun siitä, että pärjään mainiosti, pohtii erityisavustajana päiväkodissa työskentelevä vaikuttajanuoremme Paula Kivelä.

Nepsy-näkökulma: Yhdenvertaiset opiskelumahdollisuudet kaikille
Paula Kivelä toteaa, että yhteiskunta ja työelämä tarvitsevat meitä kaikkia. Tämä edellyttää yhdenvertaisia opiskelumahdollisuuksia myös lisäapua tarvitseville.

Vammaisten näkökulma mukaan kaikkiin päätöksiin
Kun päätöksentekijäjoukko on monimuotoinen, se osaa ottaa huomioon myösmonenlaiset, erilaisista taustoista tulevat ihmiset. Selinä Nera kannustaa nuoria lähtemään mukaan politiikkaan.

Päivätoiminta ja eläkeputki – vai opiskelu ja työelämä?
Työelämätaitojen opiskelun pitäisi alkaa viimeistään yläkoulussa. Tämä pätee myös erityistä tukea tarvitseviin nuoriin, Joonatan Pälkäs toteaa.

Elämää kuulovamman ja maskien kanssa
Samira Hashi kertoo haasteista, joita kohtasi kuulovammaisena koronan ja kasvomaskien maailmassa.

Scroll to Top