Etusivu / Kenelle / Oppilaitokset

OPPILAITOKSILLE

Työelämään kasvetaan, siihen ei tulla tyhjästä. Vaikuttamistyö on aloitettava jo kouluissa, joissa lapset ja nuoret oppivat joko osallistumaan tai jäämään syrjään. Haastammekin oppilaitoksia ja kouluja kannustamaan vammaisia nuoria kohti ammatillisia haaveita, osallistumaan työharjoitteluihin ja kesätöihin sekä luomaan esteettömiä työelämään tutustumisen jaksoja. 

Nuoret ja työelämä -toiminta tekee yhteistyötä oppilaitosten, työnantajien sekä muiden kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Järjestämme yhteistyökumppaneidemme kanssa webinaareja, koulutuksia, oppilaitosvierailuita ja rekrytointitapaamisia ja vierailemme muiden järjestämissä kohtaamisissa. Suunnittelemme ja toteutamme erilaisia materiaaleja. Tuomme oppilaitoksia, työnantajia ja nuoria yhteen ja autamme löytämään keinoja, joilla tekijät saavat töitä ja työt tekijöitä.

Kiinnostuitko?

Kerro meille, millaista tukea sinun organisaatiossasi kaivataan – mietitään yhdessä, miten voimme olla avuksi.

Tutustu myös näihin:

Koulusta eväät työelämäosallisuuteen 
Riikka Ahonvala ja Pia Vaajakallio toteavat blogitekstissään, että työelämässä tärkeiden vuorovaikutustaitojen ja minäkuvan perusta rakennetaan jo peruskoulun ensimmäisillä luokilla.   

Tavoitteena työelämä 
Suomen Diakoniaopiston erityistä tukea tarvitsevat kodinhuoltajaopiskelijat oppivat tekemällä sekä koulussa että työharjoitteluissa. Työnantajayhteistyö toimii ja johtaa parhaimmillaan harjoittelijoiden työllistymiseen opiskelujen jälkeen.  

Täsmäosaajat töihin! Watti-hankkeessa haetaan töitä tekijöille ja tekijöille töitä 
Watti-hankkeessa on kehitetty toimintatapoja, jotka helpottavat työnantajien ja opiskelijoiden kohtaamista sekä erityistä ja vaativaa erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden työllistymistä.  

10 askelta kohti yhdenvertaista työelämää 
Työllisyyskoordinaattori Hanna Ruohosen blogiteksti tarjoaa helpotusta omien vaikuttamiskeinojen löytämiseen.  

Scroll to Top