Etusivu / Meistä

NUORET JA TYÖELÄMÄ

Vamlasin STEA-rahoitteinen, jatkuvaluonteinen Nuoret ja työelämä -toiminta käynnistyi syksyllä 2018. Sen pääpaino on ollut alusta lähtien yhdenvertaisessa työelämässä ja varhaisissa työelämäkokemuksissa erityisesti kesätöiden kautta. Tärkeimpiä kohderyhmiämme ja yhteistyökumppaneitamme ovat nuoret, työnantajat sekä järjestöt ja muut nuorten kanssa toimivat tahot, kuten oppilaitokset, Ohjaamot, työhönvalmentajat ja uraohjaajat.

Toiminnan keskeisiä osa-alueita ovat vaikuttamistyö, verkostotoiminta sekä koulutukset.

tyttö kampaa märkää tukkaa

Vaikuttamistyö

Teemme vaikuttamistyötä sekä yksilö- että yhteiskunnallisella tasolla. Suunnittelemme ja toteutamme kyselyitä, webinaareja, koulutuksia, työpajoja ja muita tilaisuuksia. Pidämme asiantuntijapuheenvuoroja yhteistyökumppaneidemme järjestämissä tilaisuuksissa. Viestimme aktiivisesti omissa somekanavissamme. Kannustamme myös vaikuttajanuoriamme hakeutumaan erilaisiin vastuutehtäviin ja vaikuttamisen foorumeille innostuksensa, ehtimisensä ja jaksamisensa mukaan.

Nuoret ovat olleet mukana muun muassa Yrityskylä-vierailuilla, puhuneet webinaareissa ja livetilaisuuksissa, suunnitelleet ja tuottaneet sisältöä Vamlasin Instagram-tilille sekä kirjoittaneet blogitekstejä ja artikkeleja säätiön nettisivuille. Moni on saanut kaipaamaansa rohkaisua myös henkilökohtaiseen vaikuttamistyöhön, aktivoitunut omissa kanavissaan ja hakeutunut esimerkiksi poliittisiin luottamustehtäviin.

Verkostotoiminta

Verkostoituminen oppilaitosten sekä muiden kolmannen sektorin toimijoiden kanssa on meille tärkeää. Sen avulla kerrytetään tietoa ja resursseja, edustetaan isompaa joukkoa ja laajennetaan kuulijakuntaa sekä lisätään omia ja yhteistyökumppaneiden vaikutusmahdollisuuksia. Monimuotoinen yhteistyö on itsestäänselvyys ja välttämättömyys myös siksi, että Vamlasilla ei ole diagnoosirajoja. Monenlaista asiantuntemusta ja näkemystä siis tarvitaan.

Yhteistyökumppaneiden kanssa on suunniteltu ja toteutettu lukuisia tapahtumia, tutkimushankkeita, koulutuksia, työpajoja ja webinaareja. Olemme avoimia myös uusille kontakteille ja yhteistyömahdollisuuksille – toivomme siis yhteydenottoja matalalla kynnyksellä!

Koulutukset

Suunnittelemme ja toteutamme koulutuksia nuorille, työnantajille, oppilaitoksille sekä kolmannen sektorin toimijoille.

Nuorille on järjestetty koulutusta heidän tarpeidensa ja toiveidensa mukaan. Tähän mennessä tarjolla on ollut somekoulutusta ja blogisparrailua. Rohkaistuminen yhdellä osa-alueella tarkoittaa usein rohkaistumista myös muilla osa-alueilla. Uskallus ja kyky ilmaista itseään ja sanoittaa ajatuksiaan on arvokasta myös työelämässä.

Työnantajille järjestetyissä koulutuksissa keskeisiä teemoja ovat olleet työyhteisön monimuotoisuus, design-for-all, esteetön rekrytointi, työtehtävien muotoileminen (Ratko) ja täsmäosaajuus sekä kesätyön tärkeys ja etäkesätyömalli.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä niin jatketaan keskustelua!

Scroll to Top