Etusivu / Kenelle / Yritykset

YRITYKSILLE

”On selkeitä, kansantajuisia syitä, miksi työyhteisöissä pitää olla erilaisia ihmisiä. Mitä pienempää ryhmää edustava joukko ratkaisee ongelmia, sitä pienempää ryhmää koskevia ongelmia se voi ratkaista.”
Slushin toimitusjohtaja Andreas Saari, Helsingin Sanomat, 20.11.2019.

Ensimmäisiä työpaikkojaan hakevat nuoret opiskelevat eri koulutusasteilla aina peruskoulusta korkeakouluun. Myös vammaiset ja pitkäaikaissairaat nuoret haluavat päästä kiinni työelämään ja yhteiskuntaan muiden ikäistensä tavoin. Kesätöillä, harjoitteluilla ja muilla varhaisilla työkokemuksilla on heille todella suuri merkitys.

Lähityö, etätyö, hybridi. Täysaikainen, osa-aikainen, määräaikainen. Kesätyö, sijaisuus, vakinainen. Tekijöitä löytyy hyvin erilaisiin tarpeisiin ja tilanteisiin. Osa nuorista ei välttämättä pysty heti itsenäiseen työskentelyyn, mutta asianmukaisella ohjauksella heistä on mahdollisuus kasvattaa osaavia, sitoutuneita ja pitkäaikaisia työntekijöitä.

Nuoret ja työelämä -toiminta tekee määrätietoista yhteistyötä työnantajien kanssa. Tavoitteena ovat pitkäaikaiset, kaikkia osapuolia hyödyttävät kumppanuudet, joissa nuoret saavat töitä ja työnantajat tarvitsemiaan tekijöitä.

Olemme järjestäneet yhdessä kumppaneidemme kanssa muun muassa webinaareja, rekrytointitapahtumia ja koulutuksia sekä räätälöineet valmennuksia ja työnmuotoilun työpajoja (Ratko-menetelmä). Hyödynnämme tarvittaessa työn vaativuuden arviointimenetelmiä (IMBA/Melba).

Olimme kehittämässä myös uutta etäkesätyömallia, jonka ansiosta esimerkiksi liikuntarajoite tai välimatkat eivät ole este nuoren työllistämiselle. Etäkesätyömateriaaleihin pääsee tutustumaan Materiaalipankissa.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä niin jatketaan keskustelua!

Tutustu myös näihin:

Esteetonrekrytointi.fi-sivusto
Vamlasin Vahti-hankkeessa rakennettu nettisivusto tarjoaa tietoa ja vinkkejä esteettömästä rekrytoinnista sekä siitä, miten työtehtäviä voidaan muokata erilaisille työntekijöille.

Esteetön rekrytointi -video
Vahti-hankkeessa luotiin myös animaatiohahmo, Vahti-sankari, joka opastaa yhdenvertaisen ja esteettömän rekrytoinnin saloihin.

Mielikuvista faktoihin, ennakkoluulosta luovuuteen: töitä kaikille halukkaille
Ilmarisen Kari-Pekka Martimo haastaa blogikirjoituksessaan työnantajia avoimeen ja luovaan rekrytoimiseen.

Utopiaa monimuotoisesta työelämästä
Suomen Yrittäjien verkostopäällikkö Aicha Manai kertoo, miksi monimuotoisuuden pitäisi olla yrityksille itsestään selvää.

Palkkaa nuori etäkesätyöhön ja tarjoa ensikosketus työelämään!
Etäkesätyömallin avulla yrityksesi voi tarjota nuorelle arvokkaan kesätyökokemuksen etäisyydestä ja mahdollisesta liikuntarajoitteesta riippumatta.

Scroll to Top